Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bill Gates verliest in één klap 65 miljard dollar door duurste scheiding ooit

Arme Bill: afgelopen maandag is de scheiding tussen hem en Melinda officieel gemaakt. De twee waren alleen in gemeenschap van goederen getrouwd, wat deze break up ook direct de duurste echtscheiding aller tijden maakt. Ka-ching!

Bill Gates

Nee, Bill en Melinda waren niet onder huwelijkse voorwaarden met elkaar in het echt verbonden. Gewoon ouderwets alles delen. Had Mister Microsoft geweten dat dit uiteindelijk zou leiden tot de duurste echtscheiding ooit, dan had hij wellicht in 1994 iets in kleine zwarte lettertjes onderaan het huwelijkscontract laten kalken.

Zoiets als: 'Lieve Melinda, je bent een schat van een meid, maar je krijgt verdomme niet de helft van mijn miljarden mochten we ooit uit elkaar gaan. Mijn tientallen miljarden, om iets preciezer te zijn.'

Want dat is nu wel het geval. Het vermogen dat Bill Gates in al die jaren bij elkaar verzameld heeft, wordt geschat op zo'n 130 miljard dollar. Dat bedrag moet worden verdeeld tussen Bill en zijn inmiddels ex-liefje Melinda. Mocht het exact door de helft gaan, waar het wel op lijkt, dan houdt ieder een slordige 65 miljard over.

De officiële reden voor de scheiding is nooit bekendgemaakt, al bestaan er wel vermoedens. Kort na de aankondiging van de breuk kwam namelijk naar buiten dat Bill in 2020 uit het bestuur van Microsoft werd gezet vanwege een affaire met een medewerkster. 1 + 1 = 2 65 miljard.

Bezos van de troon gestoten

Met deze bizar dure break up stoot Bill mede rijke stinkerd Jeff Bezos van de troon. Bezos maakte de scheiding tussen hem en ex-vrouw Mackenzie in januari 2019 bekend. Net als Bill en Melinda waren zij in gemeenschap van goederen getrouwd en de Amazon-baas is op moment van scheiden zo'n 150 miljard dollar waard. Toch kreeg zijn ex daar niet de helft van: na wat getouwtrek nam zij genoegen met 38 miljard dollar.

Misschien ook voor jou:
Ex-vriendin Gers Pardoel: ‘Hij gooide me voor de ogen van onze kinderen van de trap’
Entertainment
  • RTL Boulevard, Onetime
  • BrunoPress/Max PPP/Brunopress.nl