Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek bewijst: stellen die samen series 'bingewatchen' hebben betere relatie

Zit jij met regelmaat 's avonds met je vriendin/vrouw/scharrel op de bank te bingewatchen? Slaan jullie samen Netflix-series achterover alsof het goeie pilsjes zijn? Dan hebben wij goed nieuws voor je.

Series

Volgens onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of Social and Personal Relationships wordt jouw relatie namelijk sterker wanneer je samen op de bank serie na serie kijkt.

Dus sluit gerust de gordijnen, trek een zak Bolognesechips open, slinger HBO MAX, Netflix, Disney+ of een andere streamingboer aan en leef als 'n stel kluizenaars. Althans, als jij en je partner een beetje dezelfde seriesmaak hebben natuurlijk. Anders wordt het een lange zit.

Vrienden

Naast samen naar de buis koekeloeren, is het ook goed voor de relatie als je veel gezamenlijke vrienden hebt. Een gedeeld sociaal leven is een gezond leven, zo blijkt. Dat ligt natuurlijk voor de hand, maar zeker niet iedereen voldoet aan deze eis. Een drukke baan kan de boel bijvoorbeeld behoorlijk bemoeilijken.

En, zo weten we nu, als je de echte wereld niet met elkaar kunt delen, dan is het delen van een fictieve wereld een goed alternatief - door middel van series kijken dus. Sterker, een gedeelde fictieve wereld kan de behoefte aan een werkelijke gedeelde wereld zelfs vervangen, aldus de onderzoekers.

Stellen die zich én in een totaal andere sociale kring bewegen én op geen enkele manier een fictieve of digitale omgeving delen, staan over het algemeen voor een grotere uitdaging. Tenzij ze bijvoorbeeld elke zondag saampjes karper gaan vissen. Dan zit het sowieso wel snor.

Lifestyle
  • Playboy
  • iStock, redhumv