Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederland massaal aan de zuip: niet pleepapier maar bier nu hamsterproduct nummer één

Pleepapier, desinfecterende handgel of pasta hamsteren is zó 2020. We doen het inmiddels helemaal anders. We kopen bier. Heel veel bier.

Bier hamsteren

Hamsterééééén! Ja hoor, het loopt weer storm bij de Nederlandse grootgrutters. Dit keer geen karren vol 4-laags veegpapier met een kek printje en een sloot eucalyptusgeur, maar pils. Grote hoeveelheden gerstenat die vaak per krat of zelfs per pellet worden ingeslagen door de dorstige Nederlander. De oorzaak: de nieuwe Alcoholwet. Als deze ingaat op 1 juli aanstaande, dan is het schluss met het gestunt. Vanaf dat moment geldt er een maximale korting van 25% op alcoholhoudende dranken. Nooit meer van die '1 + 1 gratis-meepakkers'. Snik.

Tot die tijd helemaal los

Maar tot die tijd gaat het spraakwater nog flink over de toonbank bij alle Nederlandse supermarkten, meldt de Telegraaf. Bier verdringt de pleerollen zelfs van de eerste plek op de hamsterlijst. Drenthe kent wat dat betreft misschien wel het meest sprekende voorbeeld. Een vriendengroep daar trok met trekker en aanhangwagen richting het Overijsselse Grambergen en scoorde 490 kratten Grolsch in de Plus. De lokale supermarkt had namelijk een ouderwets degelijke aanbieding: drie kratten voor 25 euro. Terwijl de gemiddelde prijs voor een krat Grolsch boven de 17 euro ligt. Kortom, prima dealtje voor de mannen van de Drentse bierkeet.

EK = pimpelen

Een andere oorzaak voor het massale geslemp, is het EK. Zolang Oranje er nog inzit, slaan we blijkbaar massaal pils in. Voetbal kijken en bier gaan immers hand in hand. Net als F1 kijken en bier, wielrennen kijken en bier, et cetera, et cetera. Hoe dan ook, na 1 juli is het uit met de pret. Vadertje Staat heeft per slot van rekening bepaald dat je dan maximaal 25% korting op je natje kunt krijgen. Dood- en doodzonde dus dat je bier niet behoorlijk kunt invriezen.

Misschien ook voor jou:
Goedkoop zuipen is vanaf volgende maand verboden
Nieuws
  • Telegraaf, AD
  • Eigen foto