Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mondkapjesplicht en thuiswerkadvies vervallen zaterdag

Hugo de Jonge: dat is nou geen politicus die je per se op z’n woord moet vertrouwen, maar als hij gelijk heeft, dan gaat de mondkapjesplicht volgende week zaterdag waarschijnlijk de deur uit.

Mondkapjesplicht en thuiswerkadvies vervallen zaterdag

Laatst kwam het heugelijke nieuws dat de versoepeling van de maatregelen naar voren wordt getrokken ons al ter ore en nu doet Hugo de Jonge er nog een schep bovenop. De NOS bevestigde zojuist dat er een einde komt aan de mondkapjesplicht, wat betekent dat de basismaatregelen ook snel aan de beurt zijn. Het begint er dus steeds meer op te lijken dat het coronavirus spoedig verleden tijd is.

De reden voor de schrapping van de maatregel is de sterke daling van alle coronacijfers. Vorige week zakte alles al, maar nu daalt het echt met een razend tempo. Naast de mondkapjesplicht vervalt vanaf volgende week zaterdag ook het advies om thuis te werken. Daarnaast komen de afstandsregel en het thuisblijven bij klachten op de stapel met twijfelgevallen te liggen, net als meer capaciteit voor horeca, bioscopen en ander vermaak en meer bezoekers in eigen huis.

Nu nog het EK op groot scherm en dan zijn we helemaal gelukkig.

Nieuws
  • AD, NOS
  • Bruno Press