Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

René van der Gijp fileert BN'er: Saaie l*l

De mannen van Vandaag Inside laten niemand heel. Nu heeft René van der Gijp weer iemand gevonden die hij naar eigen zeggen een “saaie lul” vindt.

René van der Gijp

In Vandaag Inside wordt dit keer opiniepeiler Gijs Rademaker figuurlijk naar de guillotine geleid. Gijpie vindt de opiniepeiler van EenVandaag maar een saaie lul als hij te gast is bij Humberto: “Dat is niet normaal meer! Dan denk ik: ‘doe nou gewoon opinie en weg. Even duiden en weg.’”

Wel nuanceert de oud-voetballer zijn uitspraken over de concurrent van Maurice de Hond: “Het is een hele lieve correcte jongen, maar zo'n saaie lul. Hij praat ook mee nu.”

René stoorde zich vooral aan het feit dat Rademaker zich kritisch uitte op het grapje dat Hugo de Jonge maakte over de handicap van Lucille Werner. In een interview met Jaïr Ferwerda in Humberto. De CDA’er maakte een grapje over zijn vertrekkende en tevens fysiek gehandicapte partijgenoot toen Ferwerda hem voor een auto wegtrok. “Dankjewel dat je mij even behoedde voor het overrijden, anders had ik hier ook met een beperking gestaan.” De meningen over de grap van De Jonge waren verdeeld.

De politicus reageerde in de dinsdaguitzending van Humberto bij Jaïr op het grapje wat hij maakte en vind het niets meer dan een onschuldig grapje. Daarom heeft hij er geen spijt van. Rademaker reageerde met “O, o, o” op de reactie van De Jonge. René stoorde zich hier aan de correcte reactie van de opiniepeiler.

Kroepoekje

Gijp zijn compagnon, Johan Derksen, is een stuk positiever over Rademaker. De Snor vertelt dat hij zich helemaal niet aan hem stoort: “Ik vind het een hele sympathieke jongen.” Ook Gijp bevestigt dit: “Maar hij zegt niks.” Toch begrijpt Johan wel waarom ze Rademaker aan de talkshowtafel laten zitten: “Het is wel een leuke jongen aan tafel.”

Tafelgast Rutger Castricum mengt zich in de discussie. Hij kent de opiniepeiler goed omdat Gijs de rol van politiek duider op zich neemt in het televisieprogramma Kiespijn, waar Castricum teamcaptain is samen met Diederik Ebbinge: “Hij is het kroepoekje van Diederik.”

Entertainment
  • Vandaag Inside, Humberto
  • NL Beeld / Proshots
  • Twitter