Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw van El Chapo gaat schuld bekennen

Herinneren we ons deze knappe verschijning nog? Het is niemand minder dan Emma Coronel, de in februari van dit jaar gearresteerde vrouw van Joaquin ‘El Chapo’ Guzman. En volgens de New York Times staat ze op het punt om heel wat los te laten.

Vrouw van El Chapo gaat schuld bekennen

Meestal gaat de Amerikaanse justitie niet achter de vrouwen van drugsbaronnen aan, maar er is altijd wel die ene uitzondering. In dit geval is het de vrouw van El Chapo, tegen wie zoveel bewijs is verzameld dat de rechtbank het niet kon negeren.

De misdaden van Coronel kwamen al tijdens het proces van haar man aan het licht. Zo bleek dat ze betrokken was bij witwassen, een centrale rol speelde bij de wonderbaarlijke ontsnapping van haar man uit een zwaarbeveiligde Mexicaanse gevangenis en het tegenwerken van een inval in de Mexicaanse badplaats Cabo San Lucas. Daarnaast wordt ze verdacht van grootschalige drugssmokkel van onder andere cocaïne, heroïne, wiet en crystal meth. U hoort het al: mevrouw Guzman heeft waarschijnlijk heel wat op haar kerfstok.

Emma is overigens niet de eerste Mevrouw Guzman. Men is de tel ondertussen kwijt, want er heerst wat onzekerheid of ze nummer drie dan wel vier is. El Chapo gaf ooit in een interview toe dat vrouwen ‘zijn enige verslaving’ zijn, en dat heeft hij bewezen, want de Mexicaanse drugsbaron heeft 23 kinderen op de aarde gezet. Momenteel zit hij een levenslange gevangenisstraf uit in de VS.

Bekentenis

De verwachting is dat Coronel, die donderdag voor de rechtbank verschijnt, waarschijnlijk voor een zogenaamde plea deal zal kiezen, wat betekent dat ze schuld gaat bekennen. Dat betekent niet gegarandeerd dat ze namen gaat noemen en het hele Sinaloa-kartel van haar man om zeep zal helpen. Waarschijnlijk geeft ze simpelweg toe waar ze zich zelf schuldig aan heeft gemaakt, waardoor ze wel in aanmerking komt voor een lagere straf.

De verwachte straf voor Emma Coronel is tien jaar, maar daar kan ze met haar bekentenis mogelijk nog heel wat van afhakken.

Misdaad
  • New York Times, crime-nieuws.nl, ad.nl, crimesite.nl
  • Pro Shots