Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Handbalster Yvette Broch weigert vaccinatie, ziet af van spelen in Tokio

Handbalster Yvette Broch maakte dit jaar een stevige comeback nadat ze eerder een einde maakte aan haar carrière. Ze stelde zich al snel beschikbaar voor de Olympische Spelen, maar dat ziet ze bij nader inzien toch niet zitten.

Handbalster Yvette Broch weigert vaccinatie, ziet af van spelen in Tokio

Broch kwam tot het besluit nadat ze zichzelf eerst in had gelezen."Als handballer heb ik geen verstand van virussen en vaccinaties”, vertelde ze in een interview met NRC. “Dus ben ik zelf wat dingen gaan onderzoeken en gaan kijken naar een alternatief geluid. Daardoor ben ik gaan twijfelen. Mijn lichaam is mijn tool. We weten helemaal niet wat het vaccin doet op lange termijn."

Atleten die niet gevaccineerd zijn worden grotendeels gescheiden van de rest bij de Olympische Spelen in Tokio. "Het komt erop neer dat ik straks in Tokio niet in openbare ruimtes mag komen. Ik moet apart eten en apart slapen en mag alleen met de rest van het team zijn tijdens trainingen, besprekingen en de wedstrijd. Volgens mij gaan ze van TeamNL de bondscoach adviseren om alleen gevaccineerde meiden mee te nemen."

Na alle voor- en nadelen af te wegen besloot de sterkhouder van Oranje daarom toch af te zien aan deelname aan de Spelen. “Ik ben weer begonnen met handballen om plezier te hebben in de sport. Om te genieten en alle emoties te voelen die daarbij horen, maar omdat er strenge regels zullen gelden, helemaal voor ongevaccineerde atleten, valt dat emotionele deel weg. Daarom ga ik niet naar de Spelen.”

Sport
  • NRC, nu.nl
  • Pro Shots