Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Agent slaat 17-jarige jongen in Rotterdam

Op Twitter doken gisteren beelden op van politiegeweld in Rotterdam. De agent in kwestie heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Video: Agent slaat 17-jarige jongen in Rotterdam

De agent in de video werd samen met een aantal anderen opgeroepen na een melding van ernstig geluidsoverlast. Op de beelden is te zien dat de 17-jarige op een agent afstapt die op dat moment in conflict is met een andere jongen. Kort daarop komt een andere agent in beeld die de eerste jongen een harde duw geeft, waardoor hij op de grond valt. Als het slachtoffer vervolgens weer opkrabbelt, geeft de agent hem een fikse mep in het gezicht.

De beelden zorgden meteen voor ophef. Kort nadat de beelden online kwamen, verscheen een persbericht op politie.nl, waaruit duidelijk werd dat de betreffende agent zijn excuses had aangeboden:

De agent in kwestie heeft de dag erna, samen met zijn leidinggevende, contact gezocht met de jongen. Hij zegt te fel te hebben gereageerd en noemt de klap die hij had gegeven ‘buitenproportioneel’. Hij heeft de jongen daarvoor zijn excuses aangeboden. Iedere politiemedewerker die geweld toepast, moet dit melden bij zijn leidinggevende. Het gebruikte geweld zal beoordeeld en besproken worden. De zaak tegen de jongen, die voor belediging was aangehouden, is geseponeerd.

Nieuws
  • Videostill
  • Twitter