doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Spoorloze Maffioso gepakt nadat hij herkend werd in kookvideo

Een 53-jarig lid van de machtige en meest beruchte maffiagroep van Italië is aangehouden nadat hij herkend werd in een aantal YouTube-video’s. Daarin was te zien hoe hij samen met zijn vrouw authentieke Italiaanse gerechten klaarmaakte.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Spoorloze Maffioso gepakt nadat hij herkend werd in kookvideo

In de Nederlandse havens is heel wat snuifmateriaal aangekomen dankzij Marc Feren Claude Biart, lid van de beruchte Siciliaanse Maffiaorganisatie ‘Ndrangheta, één van de grootste criminele organisaties ter wereld. Biart werd al langere tijd gezocht voor grootschalige drugshandel, smokkel en witwassen, maar wist sinds 2014 onder de radar te blijven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Als rasechte Italiaan kon hij zijn passie voor pasta echter niet onderdrukken, dus de maffioso besloot samen met zijn vrouw de keuken in te duiken. Je moet toch wat hè, als je de godganse dag ondergedoken zit. De samenwerking beviel blijkbaar, want het dynamische duo zette video's over al hun culinaire hoogstandjes online. Tijdens het knutselen aan de cannoli vergat Biart af en toe dat hij zich het afgelopen decennium iets te vaak bezig had gehouden met het verboden bakpoeder en dat interpol daar maar al te graag een woordje met hem over wilde spreken. Meestal hield hij zich wel verborgen voor de camera, maar eens in de zoveel tijd kwam er een flits van de Maffioso in beeld.

Boca Chica

Dat was bewijs genoeg voor een alerte Italiaan, die waarschijnlijk in z’n vrije tijd kookvideo’s aan het kijken was toen hij plotseling een paar hele herkenbare tatoeages op twee Italiaanse armen in beeld zag drijven. Een telefoontje met interpol later en de internationale opsporingsdienst zette vaart richting toeristenhotspot Boca Chica in de Dominicaanse Republiek. Daar werd de Maffiachef meteen in de kraag gevat, waarna hij linea recta op transport werd gezet richting zijn thuisland. Einde verhaal voor de topkok in spe.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws