Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Diederik Gommers: ‘corona-aanpak kabinet was niet goed’

Laat nieuws van Diederik Gommers: blijkbaar heeft het kabinet de verkeerde keuze gemaakt door de focus op thuisblijven en anderhalve meter afstand houden te leggen. In plaats daarvan hadden we naar buiten moeten gaan om te wandelen en te sporten.

Diederik Gommers: ‘corona-aanpak kabinet was niet goed’

OMT-lid en televisiedokter Diederik Gommers kwam op bezoek bij BNR met opmerkelijk nieuws. De coronamaatregelen van het kabinet, waar hij zelf aan heeft meegeholpen, blijken toch niet geschikt te zijn om de volksgezondheid in stand te houden: "Misschien had ik harder moeten roepen, maar eigenlijk hadden we sporten en naar buiten gaan meer moeten stimuleren en dat dat de eerste maatregel had moeten zijn in de versoepelingen”, vertelde hij.

Volgens Gommers had iedereen juist moeten bewegen, gezond moeten eten, genoeg moeten slapen en te proberen wat slanker te worden. In plaats daarvan gingen de sportscholen dicht, werden mensen weggestuurd bij parken en natuurgebieden en werd vooral aangedrongen om thuis te blijven, wat een averechts effect had.

‘Vooral binnen blijven’, was de boodschap. “Maar je moet juist lopen, naar buiten en zorgen dat je voldoende stappen hebt gezet; iedereen doet dat op zijn eigen manier. Ik had liever gezien dat jongere én oudere mensen langer hadden doorgesport in de buitensituatie. Gelukkig wordt het nu weer wat mooier weer en wordt dat ook weer wat aantrekkelijker.”

Nieuws
  • nos.nl
  • ProShots