doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Het gras is minder groen in Qatar

Voor iedereen die hunkert naar het WK in Qatar is er nieuws: de geplande grasmatten gaan er voorlopig niet komen. De Limburgse leverancier genaamd Hendriks Graszoden heeft zich teruggetrokken omdat hij niet in zee wil met de slavenhoudende stadionbouwers.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Het gras is minder groen in Qatar

Als het om grasmatten gaat is er één bedrijf de absolute topper: Hendriks Graszoden, vernoemd naar de vorig jaar overleden eigenaar, heeft hun matjes vastgeplakt in alle grote stadions, van onze eigen Kuip tot Allianz Arena van de oosterburen. De geliefde grasmatten zijn ook al langere tijd favorieten op het WK en ze zouden dan ook op het zand van de woestijnstadions in Qatar neerstrijken. Een contract was er echter nog niet en aangezien de Limburgse grasboer geen zin heeft in zaken met de machthebbers in Qatar, gaat dat er ook niet meer komen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');
Geen verkeerd veldje.

Problemen

Er werd al langer gediscussieerd tussen de Nederlanders en de klant uit het Midden-Oosten. "We zijn al tien jaar met de organisatie in gesprek over de kwaliteit van het gras", vertelt sales manager Gerdien Vloet. "We hebben er eerder op aangedrongen dat ze het gras daar gaan telen. Dat wilden ze niet omdat ze dat te duur vonden.”

Plan B zou zijn om het gras in Nederland te laten groeien en daarna naar de woestijn over te vliegen. "Als het moet dan kan het, maar het is niet goed voor de kwaliteit en de kosten zijn hoog,” vertelde Vloet daarover.

De druppel

Toen de nieuwsberichten over de erbarmelijke omstandigheden van de arbeidsmigranten die de stadions in elkaar zetten naar boven kwamen, begon men in Limburg wel heel erg te twijfelen. Uiteindelijk besloten ze de eer hoog te houden en nee te zeggen tegen de miljoenendeal. Met pijn in de portemonnee hakten ze de knoop eind vorig jaar door: "Het ging om een miljoenenorder, maar soms zijn er dingen die belangrijker zijn dan geld."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws