doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

’s Werelds meest getatoeëerde dokter’ wil afrekenen met stereotypes (+Foto's)

Elke zondag delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit september van 2019, een bijzondere dokter.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
’s Werelds meest getatoeëerde dokter’ wil afrekenen met stereotypes (+Foto's)

Sarah Gray is een bijzondere verschijning. Met haar gekleurde haar en haar lichaam vol tattoos is zij de kleurrijkste dokter in Australië.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Stralend middelpunt

Als je wel eens in het ziekenhuis komt, weet je dat dokters er meestal veel ‘normaal’ uitzien. Ze vallen niet op met hun witte jas en doen gewoon hun werk. Dat laatste doet Sarah Gray ook, alleen valt ze met haar kleurrijke haardos meteen uit de toon van de rest. Dichterbij zie je ook nog haar enorme hoeveelheid tattoos waardoor ze het stralende middelpunt is in een ziekenhuis in het australische Adelaide.

Chirurg

De inmiddels 33-jarige Gray is orthopedisch chirurg in het ziekenhuis. Ze wil dan ook dat iedereen net zo naar haar kijkt als elke andere arts. “Als je gewoon zeker van jezelf bent en je werk goed doet, dan moet het niet uitmaken hoe je eruit ziet,” vertelt ze aan het Australische Sunrise. Toch moet ze daarvoor strijden omdat ze veel te maken krijgt met vooroordelen.

Contact

Sterker nog, de plaatsjes helpen soms om beter contact met de patiënten te krijgen. Vooral de jongeren lijken het geen enkel probleem te vinden. Buiten het werk wordt ze niet altijd goed behandeld. Zo komt ze vanwege haar bijzondere verschijning niet altijd een restaurant in.

Tattoos

Maar de tattoos van de dokter zijn niet zomaar komen aanwaaien. Al op haar zestiende liet ze haar eerste zetten. Bovendien kan ze het tegenwoordig allemaal gratis laten doen, want haar vriend is tatoeëerder en samen zijn ze eigenaar van een tattoostudio. Naast haar prachtige werk heeft ze ook een bijzondere titel in de wacht gesleept. In 2017 was ze Miss Inked Australië en Nieuw Zeeland.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws