Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoekers: 'Mannen met tatoeages worden als slechtere partners en vaders gezien'

Het typische bad boy-vooroordeel?

Tatoeages

Een onderzoek dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Personality and Individual Differences suggereert dat mannen met tatoeages gezien worden als slechte partners en vaders. Eén lichtpuntje: ze zouden dan wel weer makkelijker vrouwen in bed kunnen lullen dan hun blanco concurrenten. Althans, zo denken de vrouwen erover.

Intimideren

Dames zouden mannen met tatoeages bovendien als mannelijker beoordelen en in de veronderstelling zijn dat getatoeëerde heren andere mannen makkelijk weten te intimideren.

In totaal deden 2584 mannen en vrouwen mee aan het onderzoek. Alle participanten waren gemiddeld 25 jaar oud en hetero. Ze kregen afbeeldingen te zien van zowel mannen als vrouwen, die zowel met als zonder tatoeages afgebeeld werden. Vervolgens moesten ze deze beoordelen op dominantie, agressie, aantrekkingskracht, gezondheid, mannelijkheid en hoe ze het naar verwachting als vader zouden doen.

Slechte vader/partner

De heren met tatoeage werden gezien als dominant, gezond en mannelijk. Klinkt goed, maar ze werden dan wel weer als een potentieel slechte vaders beschouwd. En bovenal: als mogelijk slechte partners in het algemeen.

In totaal was er in de perceptie van de vrouw een minimaal verschil tussen getatoeëerde en niet getatoeëerde mannen. De perceptie van een man veranderde echter wel drastisch wanneer een andere man met een tatoeage getoond werd. De studie geeft dan ook aan dat tatoeages vooral belangrijk zijn bij competitie tussen mannen.

Lifestyle
  • Playboy,  Personality and Individual Differences 
  • iStock, YakobchukOlena