doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Beachvolleybalsters botsen met bikiniverbod

In maart verplaatst de beachvolleybalwereld zich naar Doha in Qatar voor een toernooi uit de World Tour. Daar mogen de dames niet in bikini ballen, wat voor heel wat ophef heeft gezorgd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Beachvolleybalsters botsen met bikiniverbod

In plaats van een bikini, moeten de beachvolleybalsters een shirt en broek tot op de knie dragen. Dat staat geschreven in het kledingvoorschrift van de hoge heren in Qatar. Een voorschrift waar in ieder geval de Duitse atletes het absoluut niet mee eens zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Toegegeven, bij Duitsland denk je niet meteen aan een invloedrijk land in de beachvolleybalsfeer, maar toch wonnen de Oosterburen in 2016 voor het eerst Olympisch goud, dus kleine spelers zijn ze tegenwoordig niet meer. Het bracht dan ook best een schokgolf teweeg toen een Duits koppel aangaf dat ze er zo geen zin in hebben. “We zijn daar om ons werk te doen, maar mogen niet onze werkkleding dragen", zei Karla Borger, die samen met Julia Sude het Duitse duo vormt. "Dit is het enige land waar de regering ons vertelt hoe we ons werk moeten doen.”

Andere cultuur

De Nederlandse beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Sanne Keizer doen wel gewoon mee met het toernooi. Meppelink verklaarde dat al eerder in een interview met nu.nl: "De voorschriften zijn heel duidelijk, vooraf konden de speelsters daar hun mening over geven. Wij zien hier geen probleem in. Wij zijn te gast daar en dit zijn de culturele waarden in dat land.”

Ook vertelde ze vooral blij te zijn dat ze überhaupt een toernooi kan spelen, bikini of niet. Het is immers al maanden geleden dat ze voor het laatst in actie kwamen. Voor de Nederlanders staat er overigens weinig op het spel bij dit toernooi, want Meppelink en Keizer zijn al zo goed als gekwalificeerd voor de olympische spelen. Voor hen is het vooral weer een kans om eindelijk eens weer serieus te sporten tegen de andere internationale toppers.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws