Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Turkse hoofdaanklager gaat Erdogan-tweet van Wilders onderzoeken

De Turkse hoofdaanklager heeft aangekondigd dat hij een onderzoek gaat starten naar Geert Wilders. Dat gebeurt naar aanleiding van een Tweet die de PVV-leider plaatste over premier Erdogan.

Turkse hoofdaanklager gaat Erdogan-tweet van Wilders onderzoeken

In het bericht, dat Wilders op 15 februari plaatste, was een foto te zien met daarop een tekening van het gezicht van Erdogan dat gedeeltelijk overging in dat van een IS-aanhanger naast de vlag van de Islamtische staat. Bij de afbeelding schreef Wilders de tekst ‘terrorist’.

Gisteren ontstond ophef rond de Turkse premier, toen Wilders samen met andere kamerleden duidelijkheid eiste over een analyse waaruit zou blijken dat antiterrorismecoördinator NCTV verontrust raakte over de invloed van Erdogan, onder andere op Turks-Nederlandse instellingen in ons land. De oppositieleider wilde daarover opheldering van het kabinet horen.

Aanklacht

Het is niet de eerste keer dat de PVV-leider in conflict komt met de Turkse premier. Al eerder deed Erdogan aangifte, waar Wilders deze week nog op terugblikte: "Erdogan heeft zelfs aangifte tegen me gedaan in Turkije en wil me daar achter de tralies. Het wordt tijd dat Rutte lef toont en de terrorist Erdogan aanpakt, zijn invloed in NL stopt, Turkije uit de NAVO zet en de Turkse ambassadeur uitwijst!”

Nieuws
  • BrunoPress