doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Drietal zat 33 dagen vast op onbewoond eiland

Drie Robinson Crusoes hebben het meer dan een maand volgehouden op een onbewoond eiland in de Bahama’s. Pas eergisteren werd het drietal ontdekt door een vliegtuig dat in de omgeving op patrouille was. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Drietal zat 33 dagen vast op onbewoond eiland

De drie werden opgemerkt door een lid van de Amerikaanse kustwacht, die toevallig op patrouille over het eiland vloog. Hij zag één van hen met een vlag zwaaien, waarna hij zijn vliegtuig bij liet draaien om nog eens laag over te vliegen. Toen bleek dat er drie verschillende mensen vastzaten op het eiland, werd een reddingsactie in gang gezet.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Problemen

De reddingsactie verliep in eerste instantie nog niet helemaal lekker. Het vliegtuig was niet in staat om te landen op het eiland, dus besloten ze eten, drinken en een radio achter te laten om contact met de drie op te nemen.

Toen ze daar in slaagden, bleek algauw dat het drietal uit Cuba kwam en geen woord Engels sprak. De leden van de kustwacht spraken op hun beurt weer geen Spaans. Met wat houtje-touwtje-communicatie wisten de drie duidelijk te maken dat ze met hun schip gestrand waren en hulp nodig hadden. De Amerikanen gingen vervolgens aan de slag om ze zo snel mogelijk van het eiland af te halen.

Pas later slaagde een helikopter erin om ze op te pikken. Toen bleek dat de drie avonturiers ruim 33 dagen hadden overleefd op het eiland, waar ze bijna alleen maar kokosnoten hebben gegeten. De reddingswerkers, die zeer onder de indruk waren van de overlevingskunsten van de Cubanen, brachten het drietal meteen over naar een ziekenhuis in Florida. Naar omstandigheden zijn ze in goede doen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws