doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Einde Golden Earring? Ernstig zieke George Kooymans stopt met optreden

Manager Rob Gerritsen maakte gisternacht bekend dat gitarist George Kooymans, bekend van Golden Earring, niet langer in staat is om op te treden. Over de toekomst van de band heerst nog onzekerheid.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Einde Golden Earring? Ernstig zieke George Kooymans stopt met optreden

Het zou wel eens einde verhaal kunnen betekenen voor de grootste rockband die Nederland ooit heeft gekend. George Kooymans heeft vanwege een ernstige ziekte zijn gitaar aan de wilgen moeten hangen. Het bericht dat Kooymans niet meer in staat is om te spelen kwam van zijn manager Rob Gerritsen, die het bericht gisteren deelde in De Telegraaf: “Het overvalt mij ook allemaal. George is te ziek om nog te spelen en dat zou kunnen betekenen dat de band ophoudt te bestaan. Maar daarover is nog geen definitief besluit genomen.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De optie bestaat uiteraard dat de band nog in aangepaste vorm verdergaat, maar de originele formatie, verantwoordelijk voor hits als Radar Love en Twilight Zone, houdt bij dezen op met bestaan. Ook het trio Vreemde Kostgangers, waar Kooymans samen met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten sinds 2016 mee optreedt, verliest door de ziekte van de gitartist één van zijn leden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws