doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ridouan Taghi deed alsof hij sliep en snurkte tijdens verhoor over liquidatie

Ridouan Taghi heeft zich niet van zijn beste kant laten zien tijdens een verhoor over een liquidatie. Terwijl de politie vragen stelde over zijn betrokkenheid bij de moord, deed het kopstuk van de Mocro Maffia alsof hij sliep, waarbij hij luidruchtig liep te snurken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ridouan Taghi deed alsof hij sliep en snurkte tijdens verhoor over liquidatie

Taghi beriep zich tijdens het verhoor naar verwachting op zijn zwijgplicht en toonde verder weinig respect voor de overleden Changachi. Wanneer er vragen over de liquidatie werden gesteld, deed het kopstuk van de Mocro Maffia net alsof hij indommelde en begon hij luidruchtig te snurken. Alleen bij vragen over compleet ongerelateerde onderwerpen liet hij even van zich horen. Zo vertelde Taghi bijvoorbeeld dat Ajax ‘zijn cluppie’ is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het verhoor, dat plaatsvond in oktober 2020, ging over de liquidatie van Hakim Changachi, die per vergissing werd vermoord in Utrecht. Het echte doelwit, Khalid H., woonde in dezelfde flat en zat even daarvoor bij Changachi in de auto. De moord was reden genoeg voor kroongetuige Nabil B. om een verklaring af te leggen tegen Ridouan Taghi, wat doorslaggevend was voor het grote Marengo-proces.

Marengo-proces

Taghi, die op 16 december 2019 werd opgepakt, zit al langere tijd opgesloten in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Daar wacht hij op de start van het uitgebreide Marengo-proces, dat 15 februari op de agenda staat. Naast Taghi zullen er nog zestien anderen voor de rechter moeten verschijnen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws