Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Satudarah drong binnen in de harde kern van verschillende voetbalclubs

Van de inmiddels verboden motorclub Satudarah MC is al langer bekend dat leden zich mengden met de harde kern van een aantal voetbalclubs. Al in 2015 werden ze gelinkt met onder andere Ajax en Feyenoord. Nu blijkt dat Satudarah ook bij Willem II en Antwerp voor problemen heeft gezorgd.

Satudarah drong binnen in de harde kern van verschillende voetbalclubs

Deze week druppelden er langzaam berichten binnen waaruit blijkt dat Satudarah MC zich met de harde kern van allerlei voetbalclubs heeft bemoeid. De informatie komt oorspronkelijk uit het onderzoek ‘Oldenzaal’ naar alle activiteiten van de zuidelijke tak van de verboden motorclub. Daarin staat vermeld dat ze bij Willem II leden probeerden te ronselen binnen de harde kern. In Antwerpen probeerden ze om de kaartverkoop in handen te krijgen.

Willem II

Volgens het Brabants Dagblad werden jonge Willem II-fans op structurele wijze geronseld om mee te doen aan allerlei criminele activiteiten, zoals drugshandel en intimidatie. Kopstukken uit de motorclub zouden een belangrijke rol spelen binnen de harde kern. Op beelden zou de invloed van van verschillende leden op een aantal dealers in en rond het stadion te zien zijn.

Antwerp

Bij Antwerp zou de invloed van Satudarah nog verder gaan. Naast een poging om grip te krijgen op drugsverkoop rond het stadion en het ronselen van jonge supporters, bedreigde de motorclub samen met prominente leden van de harde kern leden van de supportersfederatie. Zo probeerde Satudarah de kaartenverkoop voor uitwedstrijden in handen te krijgen. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Als de motorclub daarin was geslaagd, hadden supporters extra moeten betalen voor hun ‘veiligheid’ als ze een uitwedstrijd wilden bezoeken.

Freefights

Binnenkort staat er een rechtszaak op de planning waarbij verschillende supporters van Willem II die ook lid waren van Satudarah voor de rechter moeten verschijnen. Ze namen deel aan ‘freefights’ in het Antwerpse bos tegen leden van andere supportersgroepen. In de zaak, die in april van start gaat, staan in totaal 56 personen terecht.

Misdaad
  • crime-nieuws.nl, crimesite.nl, bd.nl
  • BrunoPress