doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Oud-PSV’er ziet al zijn Poolse supermarkten exploderen

Vannacht was het weer raak: een aanslag op een Poolse supermarkt. Tegen de tijd dat de hulptroepen de brand konden blussen, was het filiaal al volledig afgefikt. Het roept verdriet op bij eigenaar Mohamed Mahmoed, want ondertussen is hij al vier winkels verloren. Maar waarom moeten ze hem toch hebben?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Oud-PSV’er ziet al zijn Poolse supermarkten exploderen

Om 03.00 op de nacht tussen zondag en maandag werden bewoners aan het Paletplein in Tilburg wakker geschud door de ontploffing van supermarkt Warszawa. Het is al de vijfde Poolse supermarkt die sinds december aan zijn einde komt door een explosie. Vier van die supermarkten waren van Mohamed Mahmoed, een 25-jarige middenvelder die ooit bij PSV speelde.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Mahmoed is zelf van Iraaks-Koerdische afkomst. Hij vluchtte voor het regime van Saddam Hoessein en kwam in Nederland terecht, waar hij op advies van zijn zwager begon met de bouw van Poolse supermarkten. Ook de andere filialen hebben vaak Iraaks-Koerdische eigenaren. NRC meldde eerder dat 43 van de 83 supermarkten in handen zijn van Iraakse Koerden. Volgens de hoofdredacteur van polonia.nl, een nieuwssite voor Polen in Nederland, is er een grote concurrentiestrijd gaande tussen De Iraaks-Koerdische ondernemers en Poolse winkeliers.

Motief

Mahmoed heeft zelf geen flauw benul wat het motief voor de misdaden zou kunnen zijn. Ook de politie lijkt nog achter het net te vissen, wat de voetballer alleen maar verdrietiger maakt. “In Aalsmeer en Beverwijk hadden ze ook al beloofd dat ze in actie zouden komen. Er is gewoon helemaal niets gebeurd”, sprak hij tegen De Telegraaf.

Ondertussen blijven zijn winkels in vlammen opgaan. Deze laatste was pas in oktober geopend en ligt dus begin januari al in puin. Een dader is nog onbekend, maar de politie gaat wel op zoek naar getuigen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws