doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Problemen in Verenigd Koninkrijk: truckers op de vuist met agenten

In het Verenigd Koninkrijk zitten veel truckers nog steeds vast in Dover, nabij de ingang van de kanaaltunnel. De files die daardoor ontstaan zijn ondertussen kilometers lang en veel chauffeurs vrezen dat ze voor Kerst niet thuis kunnen komen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Problemen in Verenigd Koninkrijk: truckers op de vuist met agenten

Inmiddels is er wel een akkoord tussen Frankrijk en Engeland. Truckers die bewijzen dat ze geen corona hebben, mogen de tunnel weer door. Een teststraat om de vrachtwagenchauffeurs snel te kunnen testen, is er helaas nog niet. Veel vaart zit er voorlopig dus nog niet in het transport. Volgens Brits Parlementslid Robert Jenrick kan het nog dagen duren voordat de laatste chauffeurs het land kunnen verlaten. Veel van hen zullen thuis geen Kerst kunnen vieren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Protest

De onzekerheid zorgde voor onrust onder de truckers. Bovendien krijgen ze geen eten, drinken of sanitaire voorzieningen aangeboden door de Britse autoriteiten. Vlakbij de luchthaven waar talloze chauffeurs gedwongen geparkeerd staan, begonnen truckers te protesteren en probeerden ze door de blokkade van de politie te breken. Daarbij ontstond een vechtpartij tussen agenten en truckers.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws