doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kabinet: Gestrande Nederlanders in Groot-Brittannië moeten zichzelf redden

Voor Nederlanders die in het Verenigd Koninkrijk gestrand zijn, kan het kabinet niet veel betekenen. Alleen in extreme gevallen gaat de overheid zich inzetten om burgers te helpen. Dit meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kabinet: Gestrande Nederlanders in Groot-Brittannië moeten zichzelf redden

Hoeveel Nederlanders op dit moment in het Verenigd Koninkrijk verblijven, is voorlopig niet duidelijk, maar vertrekken is voor hen geen optie. Het kabinet zegt dat alleen in de meest schrijnende gevallen iets geregeld kan worden. Dan gaat het om Nederlanders die geen geld voor onderdak hebben of die kampen met gezondheidsproblemen. Het kabinet wil hen ‘consulaire bijstand’ bieden, zodat ze zich kunnen redden in het buitenland.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Advies geeft het ministerie wel gratis weg: mensen moeten veilig onderkomen zoeken. Voorlopig is terugreizen namelijk geen optie. Vliegtuigen vertrekken nauwelijks meer naar Nederland, veerboten zijn gestrand in de Britse havens en ook de kanaaltunnel gaat sluiten. Er zijn wel plannen om het vrachtverkeer tussen Frankrijk en Engeland te hervatten. Dat zou aanstaande woensdag gebeuren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws