doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Geen Cruijff in het beste elftal aller tijden

France Football reikte dit jaar geen Ballon d’Or uit aan de beste individuele speler. In een door corona geteisterd seizoen vonden ze dat geen verstandige keuze. In plaats daarvan kregen we een beste elftal aller tijden voorgeschoteld, zonder Johan Cruijff.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Geen Cruijff in het beste elftal aller tijden

Sterker nog. In het elftal is geen enkele Nederlander te vinden. Misschien dat ze er nog over nagedacht hebben om Cruijff en collega’s op de bank te zetten, maar op het veld zijn geen namen als Gullit en van Basten te vinden.

Verkiezing

Hoe ging het dit keer in zijn werk? Een selectie van 140 voetbaljournalisten kreeg de opdracht om een legendarisch elftal samen te stellen. Er werd 3-4-3 gespeeld en de uitslagen werden per linie bekendgemaakt, op de doelman na, want die werd bij de verdediging gevoegd.

De beste elf

Ondanks de afwezigheid van Cruijff is er toch nog een akelig sterk elftal samengesteld. Tussen de palen is de spin Lev Yashin te vinden. Voor hem staan Maldini, Beckenbauer en Cafu. Op het middenveld kon Cruijff niet op tegen Pele, Matthäus, Xavi en Maradona. Ten slotte verschijnt bij de aanval twee keer de naam Ronaldo en één Messi.

Een ijzersterk elftal, maar met een zure nasmaak voor Nederland.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws