doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Monoliet duikt uit het niets op in Friesland

De afgelopen weken werden er op verschillende plekken op aarde mysterieuze monolieten gespot. Eerst in de woestijn in het Amerikaanse Utah, later op een bergrug in Roemenië, in Pine Mountain, Californië en in een winkelstraat in Utah. Nu is er plotseling eentje opgedoken in een natuurgebied bij het Friese Oudehorne.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Monoliet duikt uit het niets op in Friesland

De Monoliet roept, net als zijn voorgangers, heel wat vragen op. Net als in alle andere gevallen heeft niemand gezien wie de paal geplaatst heeft en hoe dat is gebeurd. Is het een reclamestunt, een kunstproject of een stuk decor uit de opname van een film? Op dit moment weet niemand het zeker.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Buitenaards

De Telegraaf haalde een ufo-kenner van zolder om te vragen of het niet toevallig om een buitenaards object zou kunnen gaan. Ufo-expert Taede Smedes denkt echter dat het niet om een actie van een paar aliens gaat. Volgens hem is het waarschijnlijker dat het één of ander kunstwerk is. “Ja, of er zit iemand achter met flink wat geld en we horen volgende week dat dit een aankondiging is voor een nieuwe film of iets van McDonalds”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Marketingstunt

Van één monoliet is al zeker dat het ging om een marketingstunt. De metalen paal verscheen pal voor de deur van een snoepwinkel in het Amerikaanse Pittsburgh. De eigenaar gaf later toe dat hij hem zelf had geplaatst om klanten naar zijn winkel te trekken, maar dat hij geen idee had wie de andere monolieten heeft neergezet. Of extra toerisme ook het idee was bij dit Friese natuurgebied lijkt onwaarschijnlijk, maar je weet maar nooit.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws