doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Meewerken aan een beter milieu? Drink een lekker biertje

Een jonge held uit Groot-Brittannië heeft een briljant plan om af te rekenen met de overgebleven sneetjes boord uit de supermarkt. Hij verwerkt ze tot heerlijke ijskoude biertjes.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Meewerken aan een beter milieu? Drink een lekker biertje

De 23-jarige Dimitris-Marios Stoidis heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. De student miste de wekelijkse pilsjes in de kroeg en besloot daarom zelf aan de slag te gaan om aan het einde van de week toch nog een lekker biertje uit de koelkast te kunnen grijpen. Hij ging bij een aantal supermarkten langs om overgebleven brood en andere voedselresten op te halen en met die voedselresten ging hij aan de slag. Het resultaat: een verrukkelijke pale ale.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Milieu

Aangezien het bier wordt gemaakt van etensresten die normaal gesproken op de vuilnisbelt belanden, heeft het nieuwe brouwsel een extra voordeel: het is goed voor het milieu. Elk biertje dat hij verkoopt, staat gelijk aan het besparen van zo'n 160g CO2. In Engeland, waar zo'n 900.000 ton brood per jaar weggegooid wordt, kan dus heel wat 'groen' bier gebrouwen worden.

Succes

De jonge Brit had waarschijnlijk niet verwacht dat zijn bier een gigantisch succes zou worden, maar daar begint het nu toch aardig op te lijken. Twee grote investeerders, waaronder een voormalig topman van Apple, hebben samen al bijna 30.000 euro in het bedrijf gestoken. Voorlopig wordt het bier alleen nog in de regio Southampton verkocht, maar met zulk financieel succes kan het niet lang duren voordat het ook ons eigen land binnen gaat stromen. Proost!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws