Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Speciaal vakantieresort voor dikke mensen

Regelmatig delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen de moeite waard is. Met vandaag uit december van vorig jaar: Obesitas is een groot probleem in de huidige samenleving. Het aantal mensen met overgewicht neemt wereldwijd toe. Een hotel in de Bahama's ziet er echter wel brood in.

Speciaal vakantieresort voor dikke mensen

Sinds een paar jaar heeft het resort met de originele naam 'The Resort' haar deuren geopend op Eleuthera, wat onderdeel is van de Bahama's. Hoewel het in eerste oogopslag gewoon lijkt op een normaal resort, zijn er wel een aantal aanpassingen gedaan. Zo zijn de deuren breder, zijn er stevigere stoelen en bedden in de slaapkamers en extra grote ligbedden bij de zwembaden.

Gasten kunnen daarnaast drie keer per dag gebruik maken van het buffet. Dat is geschikt voor mensen met een grotere honger dan normaal. Ook is er een speciaal privéstrand voor de mensen, zodat ze zich optimaal op hun gemak kunnen voelen.

Overigens zit er ook een serieuzere kant aan dit paleisje aan de kust. Zo zijn er groepstherapie-sessies en activiteiten om de gasten naar hun eigen lichaam te kijken.

Uniek idee

Bedenker van het resort is James King. De beste man raakte geïnspireerd toen hij zag dat een te dikke vrouw door haar strandbedje zakte. Toen moest zij een schadevergoeding van $150 betalen aan het resort waar ze verbleef. De extra kosten maakten het vervelende moment extra pijnlijk voor de dame in kwestie.

King wilde dat soort leed in de toekomst voorkomen. Hij ging op onderzoek uit en al snel bleek dat er behoorlijk wat vraag was naar een speciaal resort voor zwaarlijvige bezoekers. Het was een goede kans voor King om een extra zakcentje te verdienen, dus hij besloot aan de slag te gaan.

Plons

The Resort bleek al gauw een groot succes. Tegen The Sun vertellen bezoekers Adam en Ami dat ze het fijn vinden dat er een speciaal resort voor hen is. 'Ik spring in het zwembad en ik hoef me geen zorgen te maken hoe groot de plons wordt. Ook hoef ik niet bang te zijn dat ik door mijn stoel zak. Ik heb al heel vaak last gehad van plastic ligbedden die mij niet konden houden.'

Mocht je interesse hebben, dan moet je wel een goed gevulde portemonnee hebben. Voor zes dagen in The Resort betaal je $16.400. Voor dat geld word je wel van en naar het vliegveld gereden!

Bizar
  • iStock, Alexey Emelyanov