doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De pedojacht is geopend

Op internet circuleren momenteel filmpjes waarin oudere mannen door wildvreemden op straat worden aangesproken omdat ze pedofiel zouden zijn.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
De pedojacht is geopend

Ze duren ongeveer vijf minuten. In het ene filmpje zien we een jongen met hoodie over zijn hoofd in wat lijkt een Utrechts accent tekeer gaan, in het andere filmpje zien we eigenlijk heel weinig van de filmers, maar horen we heel duidelijk dat ze praten met een Marokkaans accent. De mannen die gefilmd worden zijn ogenschijnlijk brave huisvaders van een jaar of zestig. Ogenschijnlijk, want als we de mannen achter de camera mogen geloven zijn het pedofielen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In het filmpje met de Utrechters wordt een man uit Groesbeek in een auto staande gehouden. Hij was ooit voorzitter van een voetbalclub. “Je bent ontmaskerd!” zeggen de mannen tegen hem. “Ja, dat weet ik,” antwoordt de man. Hij meldt zich dezelfde avond nog bij de politie om aangifte te doen van smaad, maar wordt zelf aangehouden vanwege het delict grooming. Dat is dat je iemand aanspoort en zover krijgt om zichzelf naakt te filmen.

In het andere filmpje is wat minder duidelijk om wie het gaat, maar de boodschap naar de oudere, met wat geaffecteerd accent pratende man is duidelijk. Hij heeft mazzel dat de jongens achter de camera de politie bellen, want anders hadden ze een mes in zijn lichaam geplant.

Er circuleren nog veel meer van dit soort filmpjes op internet. Via Facebook en via de site pedofielontmaskerd.nl. De politie zegt de gevoelens tegenover vermeende pedofielen te begrijpen, maar vindt het niet juist dat men ‘op jacht’ gaat naar deze mensen. Als er vermoedens zijn, moet de politie gebeld worden, laat een woordvoerder weten. Volgens de mensen achter deze acties is dat juist het probleem: “De politie doet niks.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws