doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

The Beast tegen The Mountain: Kolossen in de ring

Over een jaar staan ze tegenover elkaar in de boksring: twee van de sterkste mannen die deze planeet ooit gaat zien. Hafthor Björnsson, ook wel bekend als de Mountain, neemt het op tegen Eddie ‘The Beast’ Hall, zijn grootste concurrent in World’s Strongest Man. Laten we eens kijken hoe deze reuzen zich voorbereiden op hun gevecht.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
The Beast tegen The Mountain: Kolossen in de ring

September 2021, dan staan ze tegenover elkaar in de ring. Het mag dan nog een jaar duren, maar beide mannen zijn al keihard aan het trainen. Björnsson slaat World’s Strongest Man 2020 zelfs over om zich compleet te focussen op het gevecht. Eddie Hall laat ondertussen zien dat hij al aan het sparren is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Rivaliteit

De twee zijn al vaker met elkaar in conflict gekomen. De laatste keer dat Hall meedeed aan World’s Strongest Man, in 2017, wist hij de eerste plaats te pakken voor de neus van Björnsson. De Mountain was laaiend, omdat hij claimde dat er sprake was van vals spel. Hij verloor punten omdat de jury vond dat zijn techniek niet goed was. Björnsson was het er niet mee eens en weigerde Hall zijn hand te schudden aan het einde van de competitie.

De rivaliteit werd alleen maar erger. Hall had het wereldrecord voor de deadlift op zijn naam. Hij tilde ooit 500kg van de grond. De Mountain verbrak dat record eerder dit jaar met 1 kilo, maar deed dat niet tijdens een officiële competitie. Niet iedereen is het daarom eens met het record en dat voedt de strijd tussen de twee reuzen des te meer.

Als klap op de vuurpijl uploadde Hall daarna een video waarin hij uitgebreid vertelde dat Hafthor terecht had verloren bij World’s Strongest Man 2017. Sterker nog, hij vond dat de IJslander zich aanstelde en zich moest schamen voor zijn gedrag. Dat was de druppel. Er was genoeg gezegd. Nu geen woorden meer, alleen daden.

Over precies een jaar gaan de handschoenen aan. Dan laten deze twee kolossen hun vuisten spreken en gaan we voor eens en voor altijd zien wie de sterkste man ter wereld is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws