doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bizarre oplichtingszaak: bruidsmeisje helpt bruiloft om zeep

Let op: oplichters misbruiken 'corona-app' via nep-SMS

Oplichters, het zijn de bloedzuigers onder de criminelen. Geen pandemie is te groot voor deze schaamteloze opportunisten. Het zal je waarschijnlijk niet eens meer verbazen, maar ook het coronavirus wordt schandelijk misbruikt. Hoe? Door een 'corona-app' via SMS.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Oplichters hebben weer een nieuwe aanpak gevonden

Corona-app

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ja hoor, er is weer een nieuwe manier van oplichting gevonden. Door middel van een nep-SMS worden mensen gevraagd een corona-app te downloaden. Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt via Twitter mensen nu om de app niet via de SMS te downloaden. Want, je raadt het al: deze corona-app bestaat helemaal niet. De SMS is namelijk afkomstig van een oplichterscollectief. Zucht.

Waarschuwing

Het ministerie van Volksgezondheid deelt op Twitter een belangrijke waarschuwing. “Let op: ontvang je een SMS met een link om de #CoronaMelder app of de #CoronaApp te downloaden? Klik dan niet op de link en verwijder het bericht”, zo luidt het bericht, met daarin ook een afbeelding van de nep-SMS.

Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat het gaat om een phishingactie waarbij de naam van het RIVM wordt misbruikt. Wat er precies gebeurt wanneer er wel op de link wordt geklikt, is niet bekend. Waarschijnlijk proberen criminelen gegevens van slachtoffers te achterhalen om zo veel geld buit te maken. Klik dus onder GEEN BEDING op de link. Hieronder vind je het waarschuwingsbericht van het Ministerie van Volksgezondheid:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws