Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man die tv-gids niet geleverd krijgt demonstreert in Hilversum: 'Oplichting'

Stikstof, woningen, migratie, lerarenstakingen: de crises in Nederland zijn haast ontelbaar. Toch trok maandag een dappere strijder naar het Hilversumse Mediapark om een nog onbekend probleem op de kaart te zetten: de tv-gids wordt niet meer geleverd.

tv-gids

Om half 7 in de ochtend zette meneer Van den Berg maandag zijn campingstoeltje in het gras van het Mediapark. Hij had genoeg bij zich om een duidelijk statement te maken: een Nederlandse vlag en een paar bordjes met de teksten “oplichting” en “diefstal”. Zijn doel? De medewerkers van omroep AVROTROS wakker schudden. Van den Berg, die al jaren lid is van de omroep, krijgt de laatste tijd namelijk steeds vaker zijn tv-gids niet bezorgd. “Niks helpt”, vertelt de man aan NH Nieuws.

Het niet krijgen van de gids zit hem erg diep. “De laatste tijd heb ik al drie keer gebeld omdat ik geen TrosKompas had ontvangen. Meestal krijg ik hem dan alsnog twee dagen later, maar deze week ontving ik helemaal niks”, aldus Van den Berg. Ook een brief naar de hoogste baas bij AVROTROS mocht niet baten. “Ik ben het zó ontzettend zat.”

Compensatie

Aanvankelijk gaf de beklaagde omroep geen gehoor, ook niet toen de man al een paar uur voor de deur bivakkeerde. Toch schoten medewerkers hem uiteindelijk te hulp. De hoofdredacteur liet weten dat de problemen worden veroorzaakt door sluitingen van enkele distributiecentra en personeelstekorten bij PostNL (heeft Panorama geen last van, red.),

Ter compensatie gaven ze Van den Berg maandag alsnog een tv-gids. Toch is dat niet genoeg, vindt hij. Van den Berg wil geld zien. “Ik eis compensatie voor alle telefoonkosten die ik heb gemaakt én ik wil 30 euro voor de reiskosten. Als het moet, zit ik hier nog de hele nacht.” Of Van den Berg er de hele nacht heeft gezeten, betwijfelen we.

Bizar
  • NH Nieuws
  • Adobe Stock