Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Heren modetrends voor 2020 - dit trekken we aan deze zomer

Wat zijn de modetrends voor heren deze zomer? De Mens Paris Fashion Week vindt dit jaar helaas alleen online plaats, maar zal ons toch een goed beeld kunnen geven van wat we mogen verwachten dit seizoen. We zetten de hoofdtrends voor je op een rijtje.

Bikerjack.

Het is zomer en we mogen weer naar buiten. De vraag rijst dan natuurlijk gelijk wat we als mannen anno 2020 aantrekken. Want die joggingbroek waar we de afgelopen maanden in gewoond hebben, is wel aan pensioen toe.

Wat zijn de modetrends voor heren deze zomer? De Mens Paris Fashion Week vindt dit jaar helaas alleen online plaats, maar zal ons toch een goed beeld kunnen geven van wat we mogen verwachten dit seizoen. We zetten de hoofdtrends voor je op een rijtje.

Cubaanse kraag shirt

Hoewel dit type herenshirt al sinds de 18e eeuw een garderobe hit is, was het vroeger vooral een soort uniform bovenstuk voor de arbeidersklasse. Klinkt inderdaad niet echt stijlvol. Maar zoals het gaat met mode, als een bepaalde stijl maar lang genoeg achter in de kast stof heeft lopen verzamelen, komt er geheid weer een moment dat het weer helemaal in is.

Zo ook met de Cubaanse kraag. En dit vinden we fijn, wat dit type shirt is het ideale zomershirt. Waaraan herken je de Cubaanse kraag? Aan de open, redelijk wijde revers, de korte mouwen en de rechte onderzoom. Denk Hawaiiaans shirt, maar dan met elegantie, en een beter passende snit.

Je draagt een Cubaanse kraag shirt, als je erg zeker van je zaak bent, op een zomerse witte chino, maar ook een simpele classic short zoals we die bij Scotch en Soda zien past er prima onder. Wees vooral niet bang om voor kleur en print te gaan trouwens, en waan jezelf flanerend langs de Malecón in Havana, nippend aan een sigaar.

Wijde pijpen broek

Oké nu denk je misschien gelijk: mij niet gezien. Maar geef toe dat je dat in het begin ook dacht toen je de eerste skinny jeans voor mannen zag. De wijde pijpen broek is een comeback aan het maken en niets kan het meer tegenhouden. En voor sommige is dit juist wel een verademing, zeker nu het erop lijkt dat het een warme zomer gaat worden.

Draag de wijde pijpen broek jaren 70 stijl met een wat nauwer t-shirt, of gewoon een mooi overhemd (ruches iemand?). Je kan net als Gwen Stefani ook even bij je ouders te raden gaan over modeadvies wat betreft de wijde pijpen broek, die zullen er wellicht zelfs nog eentje voor je op zolder hebben liggen. Voor de moderne versie houd je het wat ingetogener, maar daardoor niet minder stijlvol.

Boxershorts als shorts

Deze trend komt wellicht recht uit de corona tijden, waarbij een fashion designer per ongeluk in zijn onderbroek naar de winkel op de hoek liep en dacht: “verhip, dit is hip!”. Maar wij moeten zeggen dat we dit bepaald geen verkeerde trend vinden, de boxershorts als shorts. Het concept is simpel, het gaat om korte broeken die nét iets korter zijn dan we gewend zijn en een verdacht intieme stijl hebben.

Je moet er qua physique wel mee kunnen wegkomen natuurlijk, maar dan is het een heerlijk luchtige look. Voorkom enige associaties met zijn naaste verwanten, de daadwerkelijke boxershort, door te gaan voor exemplaren met zakken en degelijke stoffen. Er nog een daadwerkelijke onderbroek onder dragen schijnt optioneel te zijn.

Bikerjack

Voor de wat koelere zomeravonden, of tochtjes op je daadwerkelijke motor, mag het bikerjack weer. Klassiek op een wit t-shirt en een goed zittende jeans à la James Dean, of wat meer gestyled met een chique longsleeve en een nette pantalon; je kan alle kanten op met dit type jack, zeker als je voor een klassiek zwart model gaat.

Geweldig om rebelse en tegelijkertijd sexy look aan je outfit te geven, ook al zijn studs en strass steentjes helemaal toegestaan. Kijk uit naar een bikerjack van echt leer en goede kwaliteit, dat met de tijd alleen maar een betere uitstraling zal krijgen. Zo zal deze klassieker ook na het seizoen nog mee kunnen.

Two-strap sandalen

Tot slot, wat dragen we aan onze voeten? De trend die nu echt gaat doorbreken deze zomer is die van de grote sandalen, met een dikke zool en twee banden over de voet. Denk een comfortabel instapmodel, bijna orthopedisch, met een vage Duitse stijl. Maar stijlvol dus, en helemaal van dit seizoen.

Het fijne aan deze type sandaal is dat ze prima te combineren zijn met vrijwel alle outfits van dit seizoen, en ze veel meer caché hebben dan de simpele flip flop (en niet te vergeten ook stukken beter voor je voeten zijn). Onder de wijde pijpen broek doen ze het prima, maar ook onder een simpel poloshirt met shorts. Ga voor een simpel zwart model, eventueel met gespen, zodat combineren qua kleur geen probleem wordt.