Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het betoog van een killer

Marcel Teunissen vermoordde op 15 november 2005 de Nijmeegse activist Louis Sévèke. Voor het eerst sinds de politie hem...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Marcel Teunissen vermoordde op 15 november 2005 de Nijmeegse activist Louis Sévèke. Voor het eerst sinds de politie hem vier jaar geleden voor deze moord oppakte in Spanje, vertelt Marcel Teunissen (43) zijn verhaal. Deze week staat zijn verhaal in Panorama (bestellen). Verslaggever Martijn Haas begon een briefwisseling met de man die tot levenslang is veroordeeld en vastzit in de Penitentiaire Inrichting in Vught.

Onder dit bericht publiceren wij het betoog van Teunissen genaamd ‘Gevangenisherinneringen van een ex-anarchist, deel I tot en met 3’. In de eerste twee delen maakt hij een reconstructie van zijn proces. Die eerste twee delen publiceren we niet, want dat is genoegzaam bekend. In het derde deel gaat hij in op de fouten die er in zijn ogen zijn gemaakt tijdens dat proces. En dat zijn er nogal wat, vindt hij. Er klopte helemaal niets van. Dat zeggen wel meer veroordeelden natuurlijk, maar het is vrij opvallend om te zien hoe welbespraakt,  foutloos en intelligent deze man een verhaal kan optikken. Hij fileert de rechter, maar ook zijn eigen advocaat Bénédicte Ficq.

Dat levert een aantal aardige details op, bijvoorbeeld over zijn samenwerking met zijn advocaat Ficq die hem bij de eerste ontmoeting meteen adviseert om zijn  bekentenis in te trekken. Wat hem ook irriteert: Ficq antwoordt niet of nauwelijks op simpele vragen uit zijn brieven maar zit wel ’s avonds bij Pauw & Witteman voor een andere cliënt, Dino Soerel.

LEES HIER:Het complete betoog van Martinus Hendrikus Teunissen!(pdf)