Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eis: tien jaar cel voor gericht schieten op testikels

Satudarah-lid Semuel de J. (41) heeft tien jaar cel tegen zich horen eisen voor een poging tot moord in Apeldoorn. Hij s...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Satudarah-lid Semuel de J. (41) heeft tien jaar cel tegen zich horen eisen voor een poging tot moord in Apeldoorn. Hij schoot in augustus 2012 een 43-jarige plaatsgenoot - een aspirant-lid van de motorclub - op klaarlichte dag in zijn been en onderlichaam. De twee zouden een conflict over een lening hebben gehad.Volgens de officier van Justitie kreeg Semuel de J.  groen licht van zijn motorclub om geweld te gebruiken. Hij mocht de kwestie oplossen, maar wel 'zonder jasje aan', zodat er geen link met de Satudarah zou zijn. Dat meldt De Telegraaf.De strafeis is zo zwaar omdat het OM meent dat Semuel de J. een moordpoging ondernam. Onzin, zo zegt de advocaat van de verdachte. Het Satudarah-lid, dat bekende te hebben geschoten, stopte na vier kogels in het onderlichaam. Geen moord, raadsman Sonny Jansen: "Waarom schoot hij dan niet op het moment dat het slachtoffer op de grond lag?"Crimesite legt dit schieten onder de gordel uit als gericht schieten op de testikels van het slachtoffer.

Advocaat Sonny Jansen: "Het gaat in dit geval niet om poging tot moord of doodslag. Mijn cliënt heeft inderdaad geschoten, maar niet met de intentie om het slachtoffer te doden." Jansen bedoelt te zeggen dat zijn cliënt op 'de kloten' van het slachtoffer heeft geschoten. "Dat is ook te zien aan de kogelinslagen in de woning. Dat zijn allemaal inslagen beneden de gordel," aldus Jansen. "Hij schoot uit een opwelling omdat het slachtoffer hem meerdere malen had beledigd toen mijn cliënt de woning uitliep."