Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Liet Willem Holleeder echt zijn zwager Cor van Hout omleggen?

Hoe ver ging De Neus?

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Willem Holleeder zit momenteel vast op verdenking van betrokkenheid bij de moorden op Kees Houtman (1959-2005) en Thomas van der Bijl (1956-2006). Hoewel hij nog niet officieel in staat van beschuldiging is gesteld, onderzoekt het Openbaar Ministerie ook of De Neus achter de moord op zijn collega-Heineken-ontvoerder Cor van Hout (1957-2003) zit. In Panorama deze week een zes-pagina-verhaal over de relatie tussen de twee bloedgabbers.

De Panorama met het verhaal over Cor & Willem ligt nu in de kiosk. Online bestellen kan ook. De beschuldigingen in het artikel liegen er niet op. Zo zegt Van der Bijl tegen de recherche: "Cor zei altijd tegen mij: Als ik word doodgeschoten, heeft Willem dat gedaan." Ook Willem Endstra (1953-2004) was zeker van zijn zaak, zo blijkt uit deze passage: 'Twee maanden na de moord op Cor van Hout verandert alles als er een bijzondere getuige in de auto stapt bij drie rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid. Het is Willem Endstra. De vastgoedman die jarenlang backslappend in de stad gezien is met Willem Holleeder, zegt nu te worden afgeperst door de Heineken-ontvoerder. Hij omschrijft zijn kwelgeest als een man met twee gezichten die verantwoordelijk is voor meerdere liquidaties. Waaronder die op zijn voormalige boezemvriend Cor van Hout. “Hij heeft gewoon Van Hout omgelegd. Zijn eigen zwager,” beweert Endstra stellig. “Dat zegt-ie gewoon. Hij heeft het ook van tevoren gezegd hoor, dat-ie hem ging pakken. En ik zei zo van: maar vind je dat dan niet erg voor je zusje en voor dat kind? Ach, zegt-ie, ze janken even, maar over een maand of twee is dat weer over. Zijn ze het vergeten. Hij ligt nou te rotten; de wurmen kruipen door zijn lichaam.”'

Een andere overleden getuige - John Mieremet (1960-2005) - beweerde overigens dat Holleeder zijn oude maatje nooit zou hebben doden. Over een eerder mislukte moordaanslag op Van Hout zegt hij: "Cor mocht niet dood. Willem is degene geweest die expres heeft laten misschieten." De Panorama met het artikel Cor & Willem: van bloedgabbers tot aartsvijanden ligt nu in de winkel.