Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zus Willem Holleeder: 'Ik wil dat hij nooit meer vrij komt'

Gisteren berichtten we al over 'ontwikkelingen' in de zaak-Holleeder.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Gisteren berichtten we al over 'ontwikkelingen' in de zaak-Holleeder. Die blijken vandaag heftiger dan verwacht: justitie heeft in het geheim de zussen van De Neus tegen hem laten verklaren. Zus Astrid, die zegt zelf ook door Willem te zijn bedreigd, wil dat haar broer nooit meer vrijkomt. "Alleen als hij levenslang krijgt, kan hij geen slachtoffers meer maken." NRC Handelsblad heeft vanmiddag een groot interview met Astrid Holleeder, die net als andere zus Sonja Holleeder en weduwe-van Sandra Klepper getuigde tegen De Neus. De drie voelden zich bedreigd door Willem en gingen daarom in zee met Justitie.

Astrid heeft het vertrouwen van haar broer misbruikt, zegt ze in de krant. Maar ze moest wel: "Ik heb dubbelspel gespeeld. Dat voelt niet goed, maar ik kan niet anders. Ik geef hem levenslang.”

Ze beschrijft hoe het gedrag van haar broer, die ze een psychopaat noemt, impact had op haar leven: "Willem maakte ons leven tot een hel. Mijn broer dreef ons met zijn gedrag gewoon in handen van de politie. Om aan te geven hoe krankzinnig hij is geworden: hij bracht het als een gunst dat ik zelf mocht kiezen wie van mijn twee kinderen hij als eerste zou doodschieten."

En: "We leefden al jaren in angst. Hij heeft mijn zus Sonja al vaker bedreigd met de dood. 'Je weet toch wat ik doe', zei hij dan. En maakte een handgebaar van een pistool."

Astrid Holleeder zegt dat ze belastende informatie heeft over de moord op haar zwager Cor van Hout (1957-2003), vastgoedman Willem Endstra (1953-2004), en kroegbaas Thomas van der Bijl (1956-2006).