Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Fred Ros was betrokken bij liquidatie Cor van Hout'

Brandpunt Reporter legt vanavond een bommetje onder het liquidatieproces. Het KRO-programma onthult vanavond dat kroonge...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png
Het programma citeert uit het politiedossier over de moord, waaruit blijkt dat verschillende getuigen wijzen naar Fred Ros als de dader. Ros blijkt in 2007 officieel als verdachte te zijn aangemerkt van de moord op Van Hout, maar ontkent zelf iets met de liquidatie te maken te hebben.
Twee toevallige voorbijgangers zagen de liquidatie van Cor van Hout in 2003 en gaven signalementen aan de politie. Op basis van de eerste getuige werd een compositietekening gemaakt die volgens de politie voldoet aan het signalement van Fred Ros. De tweede getuige deed een zogenoemde Osloconfrontatie, waarbij gevraagd werd uit acht verschillende mensen de dader aan te wijzen. Uit het dossier blijkt dat de getuige Fred Ros heeft aangewezen.
Ook verschillende getuigen uit het criminele milieu wijzen Fred Ros aan als de dader. Brandpunt Reporter sprak met beroepscrimineel Martin Kok. Hij zat in 2004 gedetineerd met Ros in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Fred Ros zat daar vanwege een wapenvondst in zijn huis. Kok zegt dat Fred Ros aan hem toen heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de liquidatie van Cor van Hout. Martin Kok maakte destijds aantekeningen van het gesprek in een agenda, maar die is in het bezit van een ex-vriendin die deze weigert terug te geven. Kok heeft zijn verklaring ook afgelegd bij de Nationale Recherche en hen gevraagd de agenda in beslag te nemen. Martin Kok is opgeroepen om in mei als getuige te verschijnen bij het Gerechtshof in het Passage-proces.