Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie was Marchano Pocorni? Een kleine krabbelaar die opeens schatrijk werd

Vanochtend rond 4 uur Surinaamse tijd (8 uur Nederlandse tijd) kwam er een einde aan het leven van Marchano Pocorni (37)...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png
Uit het witwasdossier rijst de Amsterdamse Surinamer op als een criminele scharrelaar die ineens opklom. Zijn strafblad handelt met name over inbraak, diefstal en een gewelddadige woningoverval, maar dit voorjaar meldde hij zijn nieuwe vriendin in afgeluisterde contacten dat hij 'een echte Estelle Cruijff van haar ging maken'. 'Hé, je gaat de vrouw worden van een echte topcrimineel.' Dat hij door het smijten met geld 'een miljoener' leek, vond P. zelf niet zo handig, maar ja, hij ging zich wel 'helemaal de man voelen'.
Hij kocht een Cartierhorloge voor haar van tussen de 1000 en 1500 euro en een Louis Vuittontas van een slordige 650 euro. Ook kocht hij een Volkswagen Golf die op naam van zijn zus werd gezet. Nadat die was gestolen, kocht hij een Mercedes A-klasse. Met zijn vriendin besprak hij of ze er een 'diamond grille' op zouden laten zetten. Maar dat paste niet.

Angst wordt bewaarheid