Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Shock in Heerhugowaard: opnieuw babylijkje aangetroffen

In het Noord-Hollandse Heerhugowaard heeft de politie opnieuw een babylijkje gevonden. Eerder deze maand werd al een dod...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In het Noord-Hollandse Heerhugowaard heeft de politie opnieuw een babylijkje gevonden. Eerder deze maand werd al een dode baby in een schuurtje gevonden. De vraag is: hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Opnieuw is in Heerhugowaard een babylijkje gevonden. Op 8 oktober werd al een dode baby in een tas aangetroffen, in het schuurtje van een rijtjeswoning in de Noord-Hollandse stad. Met de tweede vondst is de toch al verschrikkelijke zaak nog een slag triester geworden.

Geen verwantschap met bewoonster

De politie heeft niet bekend gemaakt wanneer en waar precies de overleden baby is gevonden, maar het staat vast dat het babylijkje eerder is gevonden dan het moment waarop de politie de gruwelijke vondst bekend heeft gemaakt. Eerst wilde de politie met DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut vaststellen of de overleden baby verwant was aan de 34-jarige bewoonster van het huis. Ook het DNA van een dakloze vrouw van 35, die spullen had opgeslagen in het huis, is onderzocht. Geen van beide vrouwen bleek de moeder van de baby te zijn.

Veel onduidelijkheid

De politie onderzoekt nu wat dan wel de precieze rol van de twee vrouwen in deze zaak is. Ook wordt uiteraard naar de ouders van de baby's gezocht. In verband met het onderzoek heeft de politie verder geen uitlatingen gedaan over het geslacht van de overleden baby's. Ook is niet bekend gemaakt of de veel te vroeg gestorven kinderen familie van elkaar zijn. Daarnaast bestaat er nog onduidelijkheid over de doodsoorzaak van de baby's. De vraag die bij iedereen brandt, is natuurlijk: hoe heeft het zo ver kunnen komen.

Bezoek burgemeester

De burgemeester van Heerhugowaard, Han ter Heegde (VVD)bezocht gisteren de wijk (zie foto) waar de baby's zijn gevonden. Tegen persdienst ANP zei hij: ''Het is een nieuwe dreun, zeker ook voor de buurt''. Ook zijn welzijnsorganisaties in de wijk actief.

We blijven deze uitermate trieste zaak volgen.