Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verschrikkelijk: hond opgehangen aan boom Oldenzaal (FOTO)

Een vreselijk nieuwtje uit Twente. Een wandelaar trof in een bosschage nabij Oldenzaal een dode hond aan. De hond was op...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een vreselijk nieuwtje uit Twente. Een wandelaar trof in een bosschage nabij Oldenzaal een dode hond aan. De hond was opgehangen aan een boom. De voorbijganger maakte een foto en schakelde de politie in. Meldpunt 144 zoekt dringend getuigen.

Het is een uiterst luguber, maar ook een helaas noodzakelijk beeld: een dode hond, opgehangen aan een boom. Noodzakelijk, omdat deze gruwelijke vormen van dierenmishandeling en/of -verwaarlozing onder de aandacht gebracht moet worden. De foto vind je onder het artikel. Waarschuwing: de foto kan als zeer schokkend ervaren worden. 

Lees ook: FBI vindt dierenmishandeling even erg als moord of aanranding

Coulissenweg

Hier is wat we weten. Een toevallige voorbijganger trof vrijdagochtend rond 07:00 het stoffelijk overschot van de hond aan, in een bosperceel bij de Coulissenweg, net buiten de bebouwde kom van het Twentse stadje Oldenzaal. De man, van wie geen gegevens bekend zijn, maakte een foto en keerde daarna terug naar huis. Overstuur schakelde hij de politie in. Toen enkele agenten, vergezeld door de vinder, terug naar het bos gingen, was de dode hond vreemd genoeg nergens meer te bekennen.

Lees ook: hond heeft dierenbeul als baas

114

Meldpunt 114 - de alarmdesk voor dieren in nood - roept getuigen, zeker in Oldenzaal en directe omgeving, op zich dringend te melden met eventuele informatie. De vondst van de hond heeft (compleet terecht) al tot veel ophef geleid op social media.