Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

125.000 voor 5 miljoen - en andere bizarre momenten in spelshows

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: Presentatrice Linda de Mol en de notaris van de populaire RTL-spelshow Miljoenenjacht worden vandaag gehoord in een opmerkelijke zaak rond het programma. Wij vroegen ons af: welke bizarre momenten zijn er nog meer geweest in spelshows?

Je hebt het vast wel gezien, of er op z'n minst van gehoord: de deelnemer van Miljoenenjacht die naar eigen zeggen per ongeluk op de rode knop drukte en daardoor een deal sloot van 125.000 euro. Absoluut geen verkeerd prijsje, ware het niet dat de 'onfortuinlijke' winnaar - Arrold van der Hurk uit het Brabantse Son - eigenlijk door wilde spelen. Had hij dat gedaan, dan had hij - zo bleek achteraf - vijf miljoen euro gewonnen. Een ''miljoenenvergissing'', zo noemt RTL het. Maar Arrold laat het er niet bij zitten. Hij is naar de rechter gestapt en eist alsnog de volle vijf miljoen

Lees ook: de rijkste mensen ooit

Welles nietes

Zijn advocaat, Peter Plasman, stelt dat het reglement niet vermeldt dat de rode knop bepalend is, terwijl dit in de bewuste avond wel beweerd werd door de notaris. Voorts zet Plasman vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de notaris. Hij wist tenslotte dat het koffertje van Arrold de hoofdprijs bevatte. Endemol, de producent van de populaire spelshow, houdt vol dat de spelregels correct zijn nageleefd. Het bizarre moment zie je hieronder:

Asociale cumshots

Al deze heisa zorgde ervoor dat wij ons afvroegen welke opvallende momenten er nog meer zijn geweest in spelshows in binnen- en buitenland. Hieronder een fijn overzichtje.



Ken je Get the picture nog? Samen met Lucille puzzeltjes oplossen en dan het plaatje raden. Eén keer ging het goed fout, toen een deelnemer 'asociaal' moest antwoorden, maar met iets heel anders op de proppen kwam.



Weekend Miljonairs, de Amerikaanse editie. Kandidaat John Carpenter, die alle hulplijnen nog heeft, hoeft nog één vraag goed te beantwoorden en hij wint maar liefst 1 miljoen dollar. En dan doet hij dit..



Eén tegen 100. Het credo, tot treurens toe, in deze aflevering is: ''Doe maar makkelijk.''



Ha, daar is Lucille weer. Dit keer verwondert ze zich over een nogal vreemd woord bij Lingo. Het begint met een C... 

Even terug naar Miljoenenjacht. Wij zijn benieuwd hoe het afloopt. Wat vind jij: heeft Arrold gelijk, of moet hij maar gewoon leren leven met z'n 125.000 Rijksdaalders?