Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geweld tussen Hells Angels en Mongols: wie zijn de Mongols MC?

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: leden van rivaliserende motorclubs Hells Angels en Mongols raakten gisteren slaags bij een Van der Valkhotel in Rotterdam. Er zou zeker twintig keer zijn geschoten, beweren ooggetuigen. Er viel minstens één zwaargewonde en er zijn zeker 23 aanhoudingen verricht. Wat weten we over de Mongols?

Veel vragen na een gewelddadig treffen tussen leden van motorclubs Hells Angels en Mongols, gisteravond in Rotterdam. Nabij restaurant Van der Valk Blijdorp (zie foto) kwam het tot een confrontatie tussen de rivaliserende motorbendes. De politie bevestigt dat daarbij is geschoten: er zijn kogelhulzen gevonden. Volgens ooggetuigen zijn zeker twintig schoten gelost. Eén man werd daarbij in zijn been getroffen: hij raakte zwaargewond. In totaal zijn zeker 23 arrestaties verricht, maar de politie schat dat veel verdachten wisten te ontkomen. Daardoor zou ook het aantal gewonden hoger liggen dan nu bekend is. De arrestanten zitten nog vast en worden verhoord. Het onderzoek is in volle gang.

Een wonder

De gasten in het hotel sloegen op de vlucht en werden in een sportschool in de buurt opgevangen. Vervolgens veegde een arrestatieteam van de politie het hotel schoon, waarna alle gasten veilig terug konden keren. Volgens een woordvoerder van de politie is het een wonder dat er geen hotelgasten gewond zijn geraakt. 

Aanslag

Maar wat weten we van de Mongols? En waarom ging het nou juist fout met de Hells Angels? De komst van de Mongols naar Nederland werd eerder al in verband gebracht met op handen zijnde territoriumoorlogen. Verder is algemeen bekend dat de twee clubs op gespannen voet met elkaar leven, nadat afgelopen oktober in Hamburg een aanslag werd gepleegd op een leider van de Mongols. Het ging al eerder mis tussen beide bendes in Duitsland - eind vorig jaar overleed zelfs nog een lid van Hells Angels na een confrontatie met (vermoedelijk) de Mongols. Daarnaast onderhouden de Mongols een goede relatie met No Surrender - één van de grotere vijanden van de Hells Angels. De reputatie van de Mongols is slecht te noemen. Enkele Duitse chapters van de van oorsprong Amerikaanse motorclub Mongols, die tegenwoordig wereldwijd - en dus ook in Nederland - vertakt zijn, werden eerder door Satudarah overgenomen.

We zullen de zaak blijven volgen.