Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Controle kazernes aangescherpt na onthullende uitzending Alberto Stegeman

Een dag nadat journalist Alberto Stegeman aantoonde dat de beveiliging op Nederlandse kazernes (opnieuw) zo lek als een...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een dag nadat journalist Alberto Stegeman aantoonde dat de beveiliging op Nederlandse kazernes (opnieuw) zo lek als een mandje is, heeft het ministerie van Defensie maatregelen getroffen.

Hij heeft het weer geflikt: half Nederland zag gisteravond hoe journalist en programmamaker Alberto Stegeman (45) in zijn programma Undercover in Nederland de beveiliging op de Generaal-Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot te kakken zette. Compleet ongehinderd wist hij de kazerne binnen te komen, waar hij aantoonde dat Nederlandse militairen gemakkelijk gevaar kunnen lopen. En dat is in tijden van terreurdreiging een zorgelijke constatering. Als klap op de vuurpijl verliet hij de kazerne in een gecamoufleerde jeep.

Zonder toestemming

Voor het ministerie van Defensie is de uitzending van gisteren reden genoeg om de beveiliging aan te scherpen. Welke maatregelen precies zijn getroffen, is niet bekend gemaakt. Een fiasco voor Defensie: het niet de eerste keer dat Stegeman zonder toestemming een kazerne weet te betreden. In 2008 deed hij het ook al in zijn programma op SBS 6.

Benieuwd naar enkele fragmenten uit de uitzending van gisteren? Je kunt ze bekijken via deze link.