Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mysterieus: na 40 jaar brief over het lot van vermiste tiener

Bijna veertig jaar nadat een tiener verdween, claimt een mysterieuze briefschrijver meer te weten over zijn lot.  Ber...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Bijna veertig jaar nadat een tiener verdween, claimt een mysterieuze briefschrijver meer te weten over zijn lot. 

Bernard ''Bunny'' Ross Jr. (zie foto) was 18 jaar, toen hij verdween. Hij verliet zijn ouderlijk huis in Fort Kent - een grensstadje in de Amerikaanse staat Maine - op een dag in 1977, waarna er nooit meer iets van de Amerikaanse tiener is vernomen. Nooit meer, totdat er een paar maanden terug een mysterieuze brief op de deurmat van zijn inmiddels in de stad Portland woonachtige ouders viel.

Overwegen

De anoniem gebleven briefschrijver claimt te weten wat er met de jongen is gebeurd. In de brief wijst de schrijver onder meer op een artikel dat over de vermissing in een lokaal dagblad is verschenen én een artikel dat - volgens het Amerikaanse ABC News - over hem zou moeten verschijnen. De politie is op de hoogte van de brief en zou aan het overwegen zijn de zaak te heropenen. Meer details uit de brief zijn niet vrijgegeven. De politie heeft de schrijver opgeroepen zich te melden.

Haagse moordzaak

Dit bizarre nieuwtje deed ons een beetje denken aan een Haagse moordzaak uit 1974. Goed, in dat geval stond vast dat het om moord ging, maar ook in deze zaak ontvingen nabestaanden mysterieuze brieven over de nooit opgeloste moord op weduwe Daisy Gijsbers. Door de brieven kwam de zaak in een nieuw daglicht te staan en werd er - ruim veertig jaar later - opnieuw aandacht aan geschonken in het programma Opsporing Verzocht. De zaak nadert intussen de oplossing. 

Het is te hopen dat dit ook voor de ouders van Bernard Ross Jr. het geval zal zijn.