Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politiemol Mike D. vreesde voor zijn leven

De uit Kerkrade afkomstige politiemol Mike D. werd bedreigd door de Limburgse onderwereld, aldus zijn advocaat Peer...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De uit Kerkrade afkomstige politiemol Mike D. werd bedreigd door de Limburgse onderwereld, aldus zijn advocaat Peer Szymkowiak tegenover De Telegraaf.

Na zijn arrestatie in januari vorig jaar zou Mike D. meerdere brieven gekregen hebben waarin gesuggereerd werd dat hij voor zijn leven moest vrezen. Door de bedreigingen werd hij overgeplaatst naar een gevangenis in Roermond. 'Een opgepakte rechercheur moet qua veiligheid kennelijk meer en dus extra op zijn tellen letten, is hierbij wel gebleken. Ik zal hier later tijdens de inhoudelijke behandeling van deze zaak zeker nog op terugkomen', verklaart zijn advocaat. 

Mike D. zou 117.707 euro hebben verdiend aan het doorspelen van opsporingsinformatie van de politie aan een bende van hard- en softdrugscriminelen. Samen met zijn neef, oom en tante speelde hij tegen betaling informatie door die hij op het bureau waar hij als rechercheur werkzaam was vergaarde. Criminelen betaalden D. voor losse inlichtingen of konden een 'abonnement' afsluiten bij de politiemol. Volgens het OM hadden zeker vier criminelen zo'n abonnement lopen. 

D. werd opgepakt nadat zijn betrokkenheid aan het licht kwam door een undercoveroperatie. De zes undercoveragenten vroegen informatie aan bij de Kerkradenaar. Deze zou hij na betaling ook gegeven hebben. De advocaat van Mike D. zet vraagtekens bij deze manier van onderzoeken. 

Mike D. is niet de enige mol waarmee de politie te kampen heeft. Maandag werden in Limburg een 50-jarige politieman en een 25-jarige politievrouw opgepakt, op verdenking van het lekken van ambtsgeheimen.