Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een wereld zonder enkel spoor van de mens en civilisatie (VIDEO)

Stel je eens voor, een wereld waarin elk spoor van civilisatie is uitgewist. Het lijkt slechts een fantasie, maar tallo...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Stel je eens voor, een wereld waarin elk spoor van civilisatie is uitgewist.

Het lijkt slechts een fantasie, maar talloze theorieën schetsen doemscenario's voor de dag des oordeels. Een biologische of nucleaire oorlog, een asteroïde-inslag, overpopulatie, de opwarming van de aarde of zelfs een buitenaardse invasie zou het einde van ons bestaan kunnen betekenen. Maar hoe zou de wereld er uitzien nadat alles dat aan ons doet herinneren er niet meer is? Het YouTube-kanaal 'Mind Warehouse' schetse een wereld waarin elk spoor van de menselijke civilisatie plotseling als sneeuw voor de zon is verdwenen.  

Lees en zie ook: de wereld vergaat vandaag, schijnbaar

Survival of the fittest

Binnen enkele dagen na het verdwijnen van de mens treden al grote veranderingen op. De nachten zijn donker omdat elektriciteitscentrales aangedreven door fossiele brandstoffen stoppen met werken. Opgesloten huis- en boerderijdieren sterven massaal door uitdroging en ondervoeding. De wet van de sterkste treedt in en grotere honden beginnen te jagen op kleinere prooien.

Lees en zie ook: ondeugende reuzenschildpad voorkomt eigenhandig uitsterven van soort

Landschap

Binnen een maand is al het koelingswater van nucleaire kerncentrales verdampt, waardoor explosies met een grotere kracht dan een atoombom het landschap veranderen. Een kwart eeuw later hebben natuurkrachten teruggepakt wat van hen is en zijn de steden bedekt met gras, planten, water of zand. Nog geen honderdduizend jaar later staan slechts nog een aantal stenen gebouwen overeind. Metalen constructies zoals de Eiffeltoren zijn dan al lang opgeslokt door de natuur.

Nieuwe beschaving

Honderd miljoen jaar na onze plotselinge verdwijning is elk spoor dat aan ons deed herinneren vergaan. Er zal een nieuwe beschaving ontstaan die uiteindelijk hetzelfde lot als ons staat te wachten.

Voor niets gaat de zon op.