Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

WIN: TOEGANGSKAARTEN WILLEMS WERELD-TENTOONSTELLING EN STRIPALBUMS

Dit jaar verscheen de 1000e aflevering van de strip Willems Wereld in de Panorama. Reden genoeg voor Het Nederlands Stri...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dit jaar verscheen de 1000e aflevering van de strip Willems Wereld in de Panorama. Reden genoeg voor Het Nederlands Stripmuseum om uitgebreid stil te staan bij het oeuvre van de maker van de strip: Aloys Oosterwijk. Op het gebied van strips tekende hij naast Willems Wereld ook 33 verhalen over rechercheur Cor Morelli, meisjesstrips voor de Tina en erotische strips voor volwassenen. Deze veelzijdige tekenaar staat verder bekend als de beste rechtbanktekenaar van Nederland.

De expositie toont de strip Willems Wereld, die gaat over de goedmoedige kroegtijger en hoerenloper Willem. Sinds 1996 beleeft hij wekelijks een grap van één pagina in Panorama. Qua uiterlijk is hij exact gelijk aan rechercheur Cor Morelli, die de hoofdrol speelt in de andere grote stripreeks van Aloys Oosterwijk. De expositie vertelt verder wie er model stond voor Willem en Cor en waarom deze twee personages zo op elkaar lijken. Er zullen originele strippagina's worden getoond. Ten slotte zijn ook Oosterwijks rechtbanktekeningen en een selectie van zijn vrije werk te bewonderen.

Naast de toegangskaarten win je ook een pakket van Willems Wereld stripalbums.

www.stripmuseum.nl/Willems_Wereld.html

Nederlands Stripmuseum

Westerhaven 71

9718 AC Groningen

DEZE ACTIE IS AFGELOPEN.