Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fernando Alonso slaat 'leukste' GP van het jaar over

Zomaar een Grand Prix overslaan. Er zijn maar weinig coureurs die het doen. De enige reden hiervoor kan eigenlijk alleen...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zomaar een Grand Prix overslaan. Er zijn maar weinig coureurs die het doen. De enige reden hiervoor kan eigenlijk alleen maar een blessure zijn, maar voor Fernando Alonso gooit de Indy 500 roet in het eten. 

De Spanjaard rijdt de Indy500 wel voor zijn werkgever McLaren in samenwerking met Andretti Motorsport. Wie hem op 28 mei gaat vervangen en voor één race de teamgenoot van Stoffel Vandoorne wordt is nog onduidelijk. De Britse renstal laat wel weten hier snel duidelijkheid over te geven. 

Lees ook: 'Alonso baalt: 'Dit was één van mijn beste wedstrijden'

Alonso zelf heeft al veel zin in zijn eenmalige uitstapje. "Ik vind het geweldig dat ik met McLaren, Honda en Andretti Autosport de Indy 500 ga rijden. Dit is één van de beroemdste races ter wereld, samen met de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco. Het is jammer dat ik dit jaar niet mee kan doen in Monaco, maar dit is de enige Formule 1-race die ik dit seizoen mis. In Canada keer ik weer terug.

Lees ook: 'Alonso en Vandoorne racen door wijngaard'

Alonso won al twee keer de GP van Monaco en de Spanjaard wil uiteindelijk ook Triple Crown (Monaco, Indy500 en 24 uur van Le Mans) winnen. Iets wat tot nog toe aan Graham Hill lukte. "Het is een hele grote uitdaging, maar ik ben er klaar voor. Wanneer ik Le Mans ga rijden weet ik nog niet, maar ooit zal die dag aanbreken. Ik ben nu 35 en heb dus nog alle tijd."

Wij zijn benieuwd of het je lukt, Fernando.