Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoezo mag Katja Schuurman eigenlijk niet huilen van Anita Witzier?

Goed nieuws: er komt meer Katja Schuurman op de buis. Na 20 jaar gaat de donkere krullebol de presentatie van het emo programma Memories overnemen van Anita Witzier. 

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Katja en Anita zijn twee tegenpolen en dat is maar goed ook want dan kun je hun manier van presenteren en hoe ze op de kandidaten gaan reageren ook niet met elkaar vergelijken.

Het is al meteen duidelijk dat de meer gereserveerde Anita dit varkentje al die jaren totaal anders heeft gewassen dan Katja dat nu gaat doen. In tegenstelling tot Anita Witzier gaat die warmbloedige Katja Schuurman heus wel een traantje wegpinken zo nu en dan. Sterker nog, bij haar allereerste opname heeft ze het al niet droog kunnen houden. Terwijl dat nu net is wat Anita haar afraadt. Meehuilen met de kandidaten. Beter van niet. 

Waarom eigenlijk niet? Die afstomping komt vanzelf wel hoor. Het moment dat twee ex-geliefden elkaar na twintig jaar missen huilend in de armen vallen en dat Katja in haar hoofd haar boodschappenlijstje aan het afvinken is. Rond de 150ste aflevering gaat dat moment zich onvermijdelijk aandienen. 

Tuurlijk moet Katja niet harder gaan brullen dan de kandidaten maar zo nu en dan ontroerd raken of even moeilijk praten vanwege een dikke strot is toch alleen maar mooi. Laten we hopen dat Katja de op de loer liggende beroepsdeformatie nog lang voor zich uit kan blijven schuiven. Is toch veel fijnere televisie.