Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vechten in de kleedkamer: nieuw tv-format voor de Eredivisie?

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag een idee, overgewaaid uit de kleedkamer van Paris Saint-Germain, voor de Eredivisie: matten!

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De apenrots in Parijs is met de komst van Neymar zó vol dat het een keer tot vechten moet komen. Afgelopen week werd een opstootje tussen Edinson Cavani en Neymar nog in de kiem gesmoord door aanvoerder Thiago Silva. PSG kreeg een penalty in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon (2-0), Cavani eiste de bal op, maar dat was natuurlijk tegen het zere been van Neymar. Híj is de duurste speler ter wereld, om hém draait de zon, dus iedereen moet maar naar zíjn pijpen dansen. Ook als je Edinson Cavani heet.

De groeten, dacht Cavani, legde de bal op de stip, nam een aanloop en… miste. De rapen waren gaar. Niet omdat ie miste, maar omdat hij de grote Neymar passeerde. Dat kreeg uiteraard nog een staartje in de kleedkamer waar de Zuid-Amerikanen, geheel op Zuid-Amerikaanse wijze, elkaar in de haren vlogen. Wat, zo eerlijk moeten we wel zijn, makkelijker voor Neymar was dan voor Cavani, gezien het verschil in haarlengtes. Maar dat geheel terzijde.

Lees ook: Danny Blind weet het beter dan José Mourinho en Ronald Koeman (hahahahaha!)

Lang verhaal kort: dat werd dus bijna matten in de kleedkamer van PSG. Wat ons op het idee brengt: is dat geen tv-format? Neymar vs. Cavani als ware het McGregor tegen Mayweather? Leuk ook in Barcelona (Messi vs. Pique!), in München (Robben vs. Lewandowski) of in Manchester (Lukaku vs. Blind!).

Dit weekend, we maken even een sprongetje naar de Eredivisie, staan onder andere de wedstrijden FC Utrecht-PSV, Feyenoord-NAC en Ajax-Vitesse op het programma. Ofwel in de diverse kleedkamers de duels Van Ginkel vs. Pereiro, El Ahmadi vs. Vilhena en Dolberg vs. Huntelaar. Veel minder voorspelbaar waarschijnlijk dan de prestaties op het veld.

Lees je even mee, John de Mol?

Voorspellingen:

FC Utrecht-PSV 1-3

Feyenoord-NAC 4-0

Ajax-Vitesse 2-0