Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De arrogantie van de koploper: nu hebben ze in Eindhoven opeens praatjes (en volgende week in Heerenveen!)

Elke maandag blikken we terug op het sportweekend. Vandaag: hoe de vlag opeens uithangt in Eindhoven, hoe de vlag halfstok hangt in Amsterdam en hoe ze in Rotterdam helemaal geen vlag hebben opgehangen met Napoli-Feyenoord op het programma (morgen).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Vóór dit weekend had niemand er raar van opgekeken als FC Utrecht thuis van PSV zou winnen, NAC van de mat werd geveegd in de Kuip en Ajax in de Arena drie punten zou binnenharken tegen Vitesse (dat een paar dagen eerder, ook in Amsterdam, verloor van amateurclub AVV Swift in de eerste ronde van de KNVB-Beker). Maar hè, koekoek! FC Utrecht-PSV 1-7, Feyenoord-NAC 0-2 en Ajax-Vitesse 1-2. De Eredivisie schotelde ons een verrassende, maar o zo geweldige speelronde voor.

In Eindhoven hebben ze opeens weer het licht gezien nu PSV na de zevenklapper in Utrecht voor het eerst sinds mei 2016 koploper is. Jürgen Locadia, die gisteren vier keer scoorde maar alleen in de spits stond omdat Luuk de Jong geblesseerd was, had de realiteit het meest uit het oog verloren. Locadia: “Het is een goede keuze geweest om te blijven.”

Doei! De enige reden waarom hij überhaupt nog in Eindhoven voetbalt is omdat Premier League-club Brighton & Hove Albion de vraagprijs van PSV voor Locadia belachelijk hoog vond en de spits dus in Eindhoven móést blijven, niet omdat hij dat zo graag wilde. (Gratis tip voor Brighton trouwens: in de winterstop is Luuk de Jong op te halen. Huurprijs: 5 euro).

Nee, dan Ajax. Daar valt het woord crisis maar weer eens, houdt Marc Overmars de hand nog steeds op de knip en fluit het thuispubliek zijn eigen ploeg maar weer eens uit. Het blijft een vreemde gewaarwording: juist op het moment dat een team een extra zetje in de rug kan gebruiken, wordt het tegengewerkt door zijn eigen fans. Al was het zo geroemde Legioen van Feyenoord afgelopen weekend geen haar beter. Na de 0-2 van NAC zaterdagavond, een blunder van jewelste van de doorgaans betrouwbare sluitpost Brad Jones, werd er niet zo hard gemord als in de Arena, maar haalde het merendeel van de supporters het laatste fluitsignaal niet. Toen zaten ze al in de auto terug naar huis.

Volgende week is Heerenveen koploper en moeten we een week lang naar trainer Jurgen Streppel luisteren die opeens het wiel heeft uitgevonden. Lang leve het opportunisme!